Το Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι οι αερομεταφορείς υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες, ακόμα και σε περίπτωση ματαιώσεως πτήσεως λόγω απρόβλεπτων τεχνικών προβλημάτων..

Περισσότερα

Ο Διευθυντής του ΚΕΔΙΠ και τ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Στέλιος Μανουσάκης υπενθυμίζει την πορεία της Διαμεσολάβησης από το 2010 αλλά και την αναγκαιότητα θεμελίωσής της.

Περισσότερα

Με κατεπείγον έγγραφό του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Β. Αλεξανδρής, ζητά να αποσυρθεί άμεσα, ως ατελέσφορο και αναποτελεσματικό το ν/σ και να προωθηθεί άλλη ταχύτερη δικαστική προστασία των πολιτών με ειδικά τμήματα στα διοικητικά εφετεία.

Περισσότερα

α) Κάθε ενδιαφερόμενος που επιλέγει να υποβάλλει ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου (ΓΓΕ) δήλωση κατάθεσης εμπορικού σήματος μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύστημα Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Σημάτων, μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου www.gge.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης και τον κωδικό χρήστη (username και password) που ήδη διαθέτει για την πρόσβαση στο TAXISnet, ώστε να επιβεβαιώνεται η ταυτότητά του (αυθεντικοποίηση).

Περισσότερα